KIND EN GEZIN - Fysieke permanenties

Primary tabs

Kind en Gezin is een preventieve organisatie die een opvolging doet voor kinderen vanaf de geboorte tot aan de schoolgaande leeftijd.
Wij doen ook psychosociale huisbezoeken vanaf de zwangerschap.
We zijn een multi-disciplinair team met verpleegkundigen, sociaal werkers, gezinsondersteuners, psychopedagogen en spreekuurhouders rond opvoedingsondersteuning.
We zijn een partnerorganisatie voor vrouwen die te maken hebben met geweld in alle vormen, wanneer de vrouw zwanger is, of wanneer er kinderen in het gezin zijn die nog niet naar school gaan.
Onze begeleiding bestaat vooral uit doorverwijzen naar andere organisaties, opvolgen van de ontwikkeling van de kinderen, psychosociale steun voor de ouders.
Wij hebben permanenties met open momenten, waar de vrouwen met kinderen mogen komen zonder afspraak voor allerlei diverse vragen (vragen rond de zwangerschap, hulp inschrijving school of kinderopvang, vragen rond opvoeding, kinderen laten wegen, ect.). Van hieruit kunnen wij mensen verder toelichten naar het consultatiebureau, of een afspraak maken om thuis langs te gaan.

Address 

1020 Laken
België

Phone 
0498020385
Opening hours 

Donderdag van 10u tot 11:30u

Appointments 
No appointment needed - Walk in service
Documents 
None
Immigration status 
Not relevant
Profiles 
Women (including transgender)
Types of services 
Social support
Types of violence 
Female genital mutilation / cutting
Forced marriages
Sexual violence
Child sexual abuse
Violence between partners
Human trafficking
Requisitories accepted 
Free service
Other information 

Permanentie gaat door in Nekkersdal
op donderdag van 10u tot 11:30u

Location